0
(0)

En ansatt som fikk blottet underlivet da en overordnet trakk ned boksershortsen hans, ble ikke utsatt for seksuell trakassering, ifølge Diskrimineringsnemnda.

Det var da mannen skulle bytte til arbeidsklær i bedriftens garderobe at en overordnede kom bakfra og dro ned boksershortsen hans. Det er uenighet om hvor langt ned shortsen ble trukket, men nemnda legger til grunn at mannens «underliv og bakende ble eksponert», ifølge Klassekampen.

Den ansatte opplevde situasjonen som krenkende og ydmykende, og ble sykmeldt i to uker. Han klaget saken innfor Diskrimineringsnemnda og krevde 30.000 kroner i oppreisning.

Den overordnede var på sin side raskt ute og beklaget hendelsen, noe nemnda vektlegger i sin avgjørelse om ikke å gi den ansatte medhold. Nemnda finner flere omstendigheter som bidrar i den ansattes disfavør og konkluderer med at «selv om handlingen var uakseptabel, er likevel nemndas vurdering at de nevnte momentene bidrar til å tone ned handlingens ellers grove karakter».

Avgjørelsen er historisk. Det er den første nemnda avsier i denne type saker etter at den ved nyttår i fjor fikk ansvaret også for saker som omhandler seksuell trakassering.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This