4.8
(5)

Pustekontroll, eller breathplay som det også kalles, er en type lek som faller inn under edgeplay i BDSM.

Edgeplay er lek som medfører større risiko for skade. Pustekontroll går som navnet antyder ut på å kontrollere sin egen eller en partners pust. Dagens tips er å være klar over at det ikke finnes noen 100 prosent trygg måte å utøve pustekontroll på.

En av de vanligste formene for pustekontroll er å holde pusten før man skal få orgasme. Noen mener at dette gjør det lettere å få orgasme eller gir sterkere orgasmer. Det å holde pusten selv uten bruk av hjelpemidler er relativt trygt. Selv om man skulle holde pusten så lenge at man besvimte så vil man sannsynligvis våkne igjen.

Dersom man knytter noe rundt halsen eller henger seg alene så er risikoen for å skade seg eller å dø relativt stor.

Det er estimert at ca. 250-1000 mennesker i USA dør på grunn av pustekontroll som har gått galt hvert år, og man regner med at det er store mørketall. Det å dø på grunn av pustekontroll som gikk galt kan forveksles med et villet selvdrap. De fleste som blir alvorlig skadet eller dør har gjort det alene, men det finnes mange eksempler på mennesker som også har vært sammen med partner når det har skjedd.

Det er lett å tenke at man kan gjøre det i kort nok tid, holde på riktig sted eller følge godt nok med dersom man skal være giver av pustekontroll. Dessverre så vil grensene for hva som er trygt flytte seg hele tiden, både mellom partnere og med samme partner. En kan aldri være sikker på at det ikke finnes noen underliggende sykdom eller lignende som kan påvirkes av pusteleken.

Alle må selv bestemme hvor stor eller hvor liten risiko man er villig til å godta i forbindelse med sex. Likevel er det viktig å vite at en giver ikke kan si til en mottaker at leken er helt trygg. For givere er det også en risiko for å måtte utføre førstehjelp, eller å bli dømt for å ha skadet eller drept noen hvis leken går galt. Derfor bør man alltid diskutere det grundig på forhånd, og kunne førstehjelp.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.8 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This