5
(2)

GHB gir en ruseffekt som ligner på alkohol, men man blir ikke så sløv. Noen bruker GHB i forbindelse med sex fordi det kan gi mer sexlyst og færre hemninger. Dagens tips handler om hva man bør tenke på hvis man bruker GHB.

Risikoen for overdoser av GHB er relativt stor, og det er et rusmiddel som assosieres med mange dødsfall.

I London dør en skeiv mann hver 12. dag av en overdose av GHB.

En overdose kan føre til at en sovner og havner i en narkoselignende tilstand. Før man sovner kan det hende at man gjør spasmelignende eller gjentagende bevegelser, kjefter, grynter eller roper.

Det er spesielt viktig å ikke blande GHB med sentraldempende rusmidler som alkohol, benzodiazepiner eller opioider. Det kan føre til at pusterefleksen lammes og at man slutter å puste. Å ta GHB i kombinasjon med andre stoffer kan gjøre at man blir mer følsom for effekten av stoffet og øke risikoen for overdose.

Tar du lite GHB virker det som regel oppkvikkende og sentralstimulerende, store doser virker søvndyssende og sentraldempende. Stoffet virker i relativt kort tid. 50 prosent er ute av systemet etter en times tid.

Skal du prøve GHB, så sørg for at du ikke er alene og ta ikke mer enn 1 ml. Vær forsiktig hvis du prøver større doser. Vær nøye med oppmåling, og følg med på tiden. Hvis du har funnet en mengde som gir deg den effekten du ønsker og ønsker å opprettholde rusen, så husk at du etter en time kun kan ta halvparten av den opprinnelige dosen.

Hvis noen opplever en overdose, legg vedkommende i stabilt sideleie og ring 113. Ambulansepersonell ringer ikke politiet med mindre det er tegn til vold, eller at noen dør.

Vær bevisst på at inntak av rusmidler som GHB kan gjøre at en gjør ting seksuelt eller ellers som normalt ikke ville vært innenfor ens grenser.

Vi i Seksualitet24 oppfordrer ikke til rusbruk, men ønsker å gi informasjon slik at de som bruker rusmidler kan gjøre det så trygt som mulig.

Kilde: Gaysir.no

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This