5
(2)

De av oss som har en fetisj for korsetter liker gjerne både hvordan de ser ut på seg selv og på andre. Dagens tips handler om korsetter.

Korsetter kan brukes av mennesker av alle kjønn. Selv om vi oftest ser dem på kvinner, så finnes det et korsett for alle.

Det finnes myter om at det å ha på seg korsett er veldig farlig, at man ikke får puste, eller at det er smertefullt å ha på seg. Noen av disse mytene har en viss rot i sannhet, men de er ganske overdrevne.

Et korsett vil begrense bevegelsesfriheten noe, også når det gjelder pust, men det er svært uvanlig å besvime. Hvis man går med et langt korsett som går over brystkassen så vil det selvsagt bli tyngre å løpe opp en trapp, men vanligvis så gjør man ikke veldig fysisk anstrengende ting når man har det på. Det er også relativt lett å ta hensyn hvis man blir lettere andpusten. Da kan man løsne på snøringen, eller planlegge hardt arbeid til en annen dag.

Det er ikke slik at korsetter alltid endrer kroppen permanent. Noen få mennesker har korsett på seg nesten hele døgnet for å forme figuren mye og jo lenger man har det på, jo mer langvarig blir effekten.

De fleste har det bare på en time eller en kveld en gang imellom. Når man tar av korsettet så vil kroppen før eller siden gå tilbake til slik den var. Dette skjer nesten med en gang når man har hatt det på i noen timer. Hvis man snører veldig stramt så vil kroppen bli mer sammenpresset, men de fleste snører ikke i nærheten av så stramt som det må være for å bli skadelig.

Et korsett presser midjen og området rundt sammen, og vi oppfatter følelsen av å ha det på veldig ulikt. Noen syns det er ubehagelig eller smertefullt, mens andre føler det som en behagelig støtte. Spesielt de av oss som har store bryster kan synes det er fint å få vekten av puppene fordelt på et helt korsett i stedet for en liten BH.

Vårt beste tips for å unngå ubehag er å få lagd et korsett etter mål av en dyktig korsettmaker, eller i hvert fall å kjøpe så god kvalitet som man har råd til. «Korsetter» som man får kjøpt billig er ofte ikke solide nok til å snøre noe særlig, og har plastspiler som kan bøye seg eller knekke når man setter seg.

Korsetter kjøpes etter midjemål (slik den er uten korsett), og en kan snøre gode korsetter i solide stoffer og med stålspiler ca. Fem – ti cm. ettersom hvor formbar kroppen er, og hvor mye man syns føles behagelig. Store mennesker kan som regel snøre mer enn slanke, men det viktigste er å kjenne etter hva som føles ok. Når man har vært snørt en halvtimes tid eller mer kan man ofte stramme litt til, men dette er på ingen måte nødvendig.

Å få en partner til å snøre korsettet kan være en del av sexen, og det finnes gode videoer på YouTube og hos korsettmakere om hvordan man gjør det. Det er ikke så vanskelig som det kanskje først ser ut til å være.

Sex med korsett på kan være veldig spennende enten man bruker korsettet kun på forhånd, eller underveis. En får ofte veldig flott kroppsholdning og føler seg sexy med korsett på, og mange liker å se på mennesker i korsett. I noen stillinger som å ha sex stående eller å bli tatt bakfra er det ikke veldig i veien, men ikke få panikk hvis du syns det er vanskelig å reise deg fra liggende stilling eller å sitte med det på. Forhåpentligvis så kan du få en hjelpende hånd til å reise deg, eller ta det av hvis det er i veien.

Korsetter lages i alle mulige materialer fra enkel bomull til de fineste silkestoffer. De er ofte sydd i flere lag for å være sterke nok til å gi en smalere midje. Det gjør også at man kan bruke lateks (som strekker seg) eller tynne, vakre stoffer ytterst, fordi bomullslaget innerst gjør jobben.

Til sist – det viktigste tipset av alle:

Husk å ta på støvlettene før du tar på korsettet! Det er vanskelig å få snørt sko eller støvletter hvis man ikke kan bøye seg på grunn av korsettet.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This