5
(2)

Når man går inn i et romantisk forhold med noen så er gjerne brudd det siste man har lyst til å tenke på.

Det er helt logisk og forståelig, men særlig hvis man bor sammen uten å være gift, så kan det være en god ide å skrive en samboerkontrakt.

Hvis man er gift så har man automatisk felleseie og deler alt likt med mindre noe annet er avtalt. Hvis man er samboere så er det kun det man hadde med seg inn i forholdet som man har krav på å få med ut.

Du kan beskytte deg selv mot å for eksempel bli stående på bar bakke etter et eventuelt brudd med en samboerkontrakt, og det er som oftest mye lettere å bli enige når man er i starten av forholdet enn hvis det skulle bli slutt. Man kan finne gode standardkontrakter på internett og tilpasse dem til sine behov. Hvis dere ønsker det så kan dere kontakte en advokat og få satt den opp, men ofte så er det nok med en vanlig kontrakt.

Ting det er lurt å tenke på når man leter etter en passende kontrakt er om dere har eller planlegger felles barn, hvordan dere bor (eier dere sammen eller hver for dere, leier dere?) og eventuelle verdier man hadde med seg inn i forholdet eller har bygd sammen. Kontrakten kan være helt enkel, eller ha mange punkter, alt ettersom hva dere blir enige om.

En samtale om samboerkontrakt kan også åpne for en positiv dialog om for eksempel hvordan dere skal fordele utgifter. Skal det for eksempel være likt, eller skal en av dere betale mer? Det er fint å avklare forventninger til forholdet og praktiske ting så tidlig som mulig.

En samboerkontrakt handler om at man tenker på framtiden til et forhold man har lyst til å være i. Det kan spare en for mange diskusjoner om økonomi og så videre i løpet av forholdet, og er en god forsikring å ha i tilfelle det skulle gå galt.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This