5
(3)

Hvis du er singel og trives med det, er i et monogamt forhold og ikke vil agere på følelser for en annen, eller vet at forelskelsen ikke er gjengjeldt, så kan det føles vanskelig å være forelsket. Hvis du er blitt forelsket og ikke vil være det, hva gjør du da? Dagens tips handler om akkurat dette.

Først så kan det være fint å anerkjenne at det å være forelsket ofte er en veldig god følelse, selv om man ikke ønsker å gjøre noe med det. Kanskje føler du deg ekstra blid og får overskudd av å se personen du er forelsket i?

I beste fall så kan du bruke denne følelsen til noe positivt og skinne litt ekstra for din partner, eller bli motivert til å gjøre noe hyggelig for deg selv, for eksempel å kjøpe nye klær eller onanere mer.

Det er ikke uvanlig å bli forelsket selv om man er i et forhold. Noen er polyamorøse og kan ha et forhold til flere mennesker samtidig, mens andre er monogame og kan få dårlig samvittighet hvis man blir forelsket i en annen. Da er det viktig å vite at slike forelskelser i liten grad er selvstyrte, at det er vanlig, og at stort sett alle forelskelser går over etter maks 6 måneder.

En ting monogame kan lære av polyamorøse er at man får «new relationship energy» når man blir forelsket eller får en ny partner. Det kan være flott å føle medglede for en partner som er nyforelsket, og samtidig føle seg trygg på at deres relasjon vil bestå. Det å være forelsket gir gjerne mer overskudd, lyst på sex og ting som også kan være positive for eksisterende partner(e). Hvis man er trygg nok på seg selv og relasjonen, så kan man også som monogame snakke om og glede seg over partnerens forelskelse i en annen, og vite at man fortsatt er like elsket selv.

Hvis man vil bli kvitt forelskelsen raskest mulig og ikke bare at den skal gå over av seg selv så kan det være nyttig å være klar over dette: Mennesker vi ser ofte og kjenner blir ofte vakrere for oss, og det blir lett å forelske seg. Hvis det er en venn eller kollega, så kan dette være en del av grunnen til at følelsene oppstod. Da lønner det seg å ikke oppsøke vedkommende unødig, eller å overtolke ting de sier. Er egentlig personen innom deg ekstra ofte, eller er det bare at kaffemaskinen står der hvor du sitter? Når vi er forelsket så fokuserer vi gjerne på ting som virker å bekrefte at de også liker oss.

Tenk heller at du er heldig som får oppleve denne følelsen, og at du kan nyte den uten å tråkke over noen grenser. Tenk over de gode grunnene til å la være, og ta gjerne en samtale med din partner om hvor grensene går, hvis du ikke allerede har gjort det.

Tenk på hva som er bra med det forholdet du har, og argumentene for hvorfor du ikke bør være utro. Trenger du mer bekreftelse fra partner, eller føler at du har mistet deg selv litt i forholdet du er i, så kan du be om mer bekreftelse (også fra venner), og prøve å leve ut sider av deg selv som du savner uten å bygge et fantasiliv sammen med noen andre.

Sjekk gjerne denne episoden fra nettserien Sexterapi som handler om polyamori.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This