5
(3)

Å snakke om grenser er viktig uansett om man vurderer å ha sex med noen for første gang, eller er i et etablert forhold. Dagens tips handler om hvordan man kan snakke om grenser.

Hvis man er uvant med å snakke om grenser så kan det være fint å ha noen metoder å jobbe med. En måte å gjøre det på er å snakke om ulike ting man har fantasert om, og så etter å ha snakket om det man vil gjøre, komme inn på hva man ikke har lyst til.

Det er viktig å huske på at grenser kan forandre seg ut fra dagsform, eller over tid. Hvis man sier nei til noe en dag, så betyr ikke det nødvendigvis nei for alltid. Bruk gjerne uttrykk som harde grenser (Dette vil jeg aldri gjøre) og myke grenser (Dette kommer an på situasjonen) når dere diskuterer.

Leker dere med smerte så er det nyttig å prøve seg fram. For eksempel så kan man bruke ridepisk og få mottaker til å si et tall mellom én til ti for hvor intenst man ønsker at det skal være. Så begynner man veldig forsiktig, og mottager sier et tall for hvordan det oppleves. Slik kan man unngå å komme over grensen.

Det er også fint å ha en åpen dialog om ting man ikke har prøvd før, slik at alle er bevisste på at grensene er ukjente og leser hverandre nøye. Bruk gjerne stoppord som gult og rødt for å markere «vent litt» eller «stopp», eller si grønt for mer.

Noen skriver lister enten sammen eller hver for seg og sammenligner hva man har til felles. Mange slike lister finnes på internett og de lister opp ulike aktiviteter. De kan ha mulighet for å krysse av f.eks. Ja, vet ikke, myk grense eller hard grense. Du kan også skrive en liste selv.

Uansett hvilken metode man velger, så er det viktig å ha nok tid, å unngå at noen føler seg presset og huske at samtykket alltid kan trekkes tilbake. Det er helt ok å krysse ja på lista eller å si at man har lyst på oralsex, men å ombestemme seg før man gjør det. Dette sørger for at alle føler seg trygge.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This