5
(3)

Hvis man du er i en alder hvor du kan få barn og i et forhold som er tenkt å vare lenge, så er det ofte lurt å diskutere om man har tenkt å få det. Dette kan være et vanskelig tema å ta opp, men dagens tips har noen forslag til hvordan du kan gå fram.

Vi anbefaler å avklare så viktige spørsmål tidlig i forholdet. Når man begynner å date så kan det føles skummelt å skulle ta opp verdier og mål for fremtiden, men det er nødvendig.

Det er lett å tenke at den andre sikkert tenker det samme som deg, men det er slett ikke sikkert. Hvis du er redd for å bli avvist, så tenk over om det er mulig å være sammen med noen som ikke deler dine ønsker på et så grunnleggende spørsmål.

Snakk gjerne med venner eller familiemedlemmer som kjenner deg godt hvis du er usikker på hva du mener, eller oppsøk en terapeut. Det er ikke nødvendig å konkludere, og det er lov å ombestemme seg. Det kan være nyttig å kjenne sitt eget standpunkt før man spør hva partner(e) syns, også hvis det er at du ikke vet.

Noe av det viktigste er å lytte ordentlig til hverandre og ha respekt for ulike meninger. Ikke trekk slutninger, men still oppfølgingsspørsmål hvis du blir usikker. Tenk høyt og se for dere ulike framtidsscenarioer: Med barn, uten barn, og ulike måter å få barn på.

Noen spørsmål dere kan diskutere:

  1. Vil vi ha barn?
  2. Hva hvis vi ikke kan få barn og må gjennomgå behandling?
  3. Hva hvis vi blir uønsket gravide?
  4. Hvordan ser vi for oss fremtiden?
  5. Er forholdet stabilt?
  6. Hvordan ønsker dere å fordele omsorgsoppgaver?
  7. Hva slags ressurspersoner/ hjelp har dere rundt dere?
  8. Når skal vi eventuelt få barn?

Lykke til!

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This