5
(3)

Dagens tips handler om å flytte sammen.

Det å flytte sammen er for noen en stor overgang. Uavhengig av om du har bodd sammen med en kjæreste før, eller om dette er den første gangen du skal bo sammen med en partner, så har vi noen råd.

Ikke vær redd for å ta opp ønsker og behov. Vil du skrive samboerkontrakt, er du bekymret for hvordan det å flytte sammen vil påvirke forholdet deres, eller vet at dere er veldig ulike på noen områder, så er det viktig å snakke om det. Forhåpentligvis så blir du beroliget, og hvis dere må inngå et kompromiss eller ikke blir helt enige, så er det fint å bli enige før den ene flytter inn hos den andre. Et forhold består ofte av mange kompromisser, men noen ting er viktigere og mer grunnleggende enn andre.

Vær rause med hverandre og tenk langsiktig. For at forholdet skal ha de beste forutsetningene for å fungere, så trenger alle i forholdet å føle seg likeverdige og inkluderte. Ikke vent med å ta det opp hvis dere ser utfordringer. Det er bra å etablere gode rutiner og å sette grenser helt fra starten av. Hvis man allerede på dag 3 ser at noe ikke fungerer, så blir det ikke lettere å ta det opp når det har gått 3 år. Man kan i liten grad endre personlighet, men man kan tilpasse seg det en partner syns at er viktig.

Husk å glede dere over den nye tilværelsen som samboere og gjør ting dere har hatt lyst til men ikke har kunnet gjøre like ofte før, som for eksempel å kose lenge på morgenen, lage mat sammen og skjemme hverandre bort. Tenk på grunnene til at dere flyttet sammen, og legg vekt på å gjøre det dere har gledet dere til.

Tenk på hvordan dere kan gjøre hverandres hverdag bedre, og lag gode vaner som kan vare lenge. Skriv kjærlighetslapper, kost snø av kjærestens bil, kjøp det du vet kjæresten liker på butikken, ta på hverandre og vis kjærlighet. Snakk gjerne om hva dere ønsker dere av hverandre, og se på hva du kunne tenke deg å gjøre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This