1.3
(3)

Omtrent 15 – 25 prosent av kvinner og 7 – 12 prosent av menn får en depresjon som de trenger behandling for i løpet av livet.

Depresjon kjennetegnes av at man føler seg sliten, ikke blir lett engasjert, gledeløshet, dårlig søvn og senket stemningsleie. Å være deprimert kan påvirke seksualiteten vår ved at vi har mindre energi og mindre lyst på sex.

Depresjon påvirker ofte selvbildet ved at en føler seg verdiløs eller nedstemt. Det er ikke et særlig godt utgangspunkt for å dyrke egen seksualitet, å fantasere eller å ha overskudd til å nyte seksualitet med partner(e).

Det er ikke uvanlig å onanere sjeldnere eller å ha mindre sex med andre når en er deprimert. Når depresjonen blir borte så kommer sannsynligvis lysten tilbake. De fleste opplever at det går over i løpet av tre til seks måneder.

Antidepressiva kan gi mindre sexlyst, men hvis du opplever dette så kan du be behandler om å prøve en annen type medisin som forhåpentligvis fungerer like bra uten denne bivirkningen. 60-80 prosent av de som får korrekt diagnose og behandling merker tydelig bedring etter seks uker.

Hva kan partner(e) gjøre?

Hvis du har en partner som er deprimert bør du ikke presse, mase eller gi dem dårlig samvittighet hvis de ikke å ha lyst på sex.

Vær tålmodig, oppfordre dem gjerne til å søke profesjonell hjelp for sin depresjon og støtt dem så godt du kan. Husk at mindre sexlyst er et symptom på depresjonen, og ikke trenger å ha noe med relasjonen deres å gjøre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

1.3 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This