5
(3)

Hvem har ikke lest og sett flere av disse artiklene og TV-seriene som forteller oss hvordan vi kan ha bedre sex. Vi skal liksom hele tiden jakte på det perfekte.

For noen så er tipsene man får fra både oss og andre som sprer informasjon om seksualitet og nytelse bare positive. Man får inspirasjon og blir kanskje litt kåt av å lese om alle mulighetene som finnes der ute.

For andre så føles tipsene som et forventningspress, og man kan oppleve å få litt prestasjonsangst eller å føle seg utilstrekkelig.

Vårt råd er å la være å lese slike artikler hvis de får deg til å føle deg nedstemt, eller å ta en pause og sette dem litt i kontekst. Vi deler tips og råd for å fjerne tabuer om seksualitet. Både tabuet om at man helst ikke skal snakke om sex i det hele tatt, og tabuet mot å snakke om nytelse og glede ved sex, og ikke bare utfordringer.

Vi mener det er bra å snakke om mange ulike måter å nyte sex på. Noen kan kjenne seg igjen og føle mindre skam og stigmatisering ved at deres tenningsmønster blir omtalt på en positiv måte, og andre kan få høre at man bør heie på mangfoldet.

Tipsene er aldri ment som en fasit på god seksualitet, eller som en liste med gjøremål som må krysses av. Tanken er at man kan ta det som inspirerer en og la resten være. Det er heller ikke realistisk for alle å kunne prøve alt som faller en inn.

Du kan oppsøke en sexolog eller psykolog for å snakke om selvfølelse hvis det er ønskelig. Kanskje hjelper det også å få litt mer individuell oppfølging enn å lese generelle tips hvis det er noe spesifikt du gjerne vil vite mer om.

 

 

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This