5
(2)

Myte tre handler om følelsen man har av å aldri ville elske noen igjen når et forhold har tatt slutt. Dagens tips er å la kjærlighetssorgen gå sin gang og prøve å huske på at smerten går over.

Kroppen vår tolker emosjonell smerte på samme måte som fysisk smerte. Når man blir avvist av noen man er glad i, så kan det derfor rent faktisk føles som at hjertet brister. Det er helt logisk at man trenger tid til å sørge, og det bør man ta seg tid til.

Særlig hvis man ikke selv tok initiativ til bruddet, så er det lett å bare huske de positive tingene ved forholdet og ekspartneren. Når det verste er over så anbefaler vi å se litt mer objektivt på det. Hva var bra med forholdet, og hva kunne vært bedre? Dette kan være nyttig å ha med seg til man eventuelt skal finne en ny partner.

Her kan mandagens tips om at det ikke finnes noen «Den eneste rette» være bra å ha i bakhodet. For det finnes ikke noen perfekt partner som er den eneste for oss. Klarer man å frigjøre seg fra følelsen av å ha mistet sin «eneste rette» så vil det bli lettere å åpne øynene for alle de andre potensielle partnerne som er der ute.

Kjærlighet er en utømmelig ressurs. Selv om man føler at man aldri vil elske noen like mye som den man har mistet, så kommer man ganske sikkert til å forelske seg på nytt. Kanskje enda sterkere enn før! Da blir du glad for at det gikk som det gikk med tidligere forhold.

Denne uka er alle tipsene basert på Esther Perels tekst «5 Myths We Tell Ourselves When We’re Dating». Esther Perel er en belgisk psykoterapeut av som er opptatt av spennet mellom behovet for sikkerhet og behovet for frihet i menneskelige forhold. Perel fremmet begrepet «erotisk intelligens» i sin bok Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence, som er oversatt til 24 språk. (Foto: Facebook)

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This