5
(3)

Myte nummer fire er at man må overbevise noen om at vi elsker dem, og at de elsker oss. I filmer er det ofte romantiske øyeblikk hvor en som er blitt avvist vinner kjæresten tilbake ved å gjøre en stor gest. Dagens tips er å vurdere når det er riktig å kjempe.

Det er flott å være romantisk, både i hverdagen, når man må be om tilgivelse og til store anledninger, men hvis du må overbevise din utkårede om at de elsker deg, så har forholdet kanskje ikke livets rett.

For å avgjøre om du skal kjempe for forholdet eller ikke, så bør du først tenke over hvordan forholdet har vært. Har forholdet vært bra, og for hvem? Er dere bra for hverandre, eller er det stahet eller frykt som holder dere sammen?

Får du lyst til å holde på partneren din fordi du føler deg avvist, fordi du er redd for å være alene, eller fordi sorgen over det som var føles for sterk? Da kan det hende at du vil ha nytte av å snakke med en venn eller en terapeut for å finne ut hva som er det riktige å gjøre. Kanskje er det riktig å la det gå. Vi har en tendens til å stramme grepet når vi føler at noe er i ferd med å glippe, men det er ikke alltid lurt.

Tenker du at din partner trenger en liten dytt for å innse hvor bra dere har det, eller du trenger å vise hvor dype følelsene dine er, så kan det være riktig å erklære sin kjærlighet. Forskjellen handler ofte om dette handler om deg og din følelse av en mulig avvisning, eller om du tror at de ikke har forstått hva du føler. Dersom du sier og viser at du elsker hen og ikke får den responsen du ønsker, så er det viktig å respektere det. Da kan du vite at du var modig og prøvde. Husk at det er forskjell på å prøve hardere å få ting til å fungere og å ydmyke seg selv.

Moderne kjærlighet er fri og har mange muligheter for å vokse, men man kan ikke tvinge den fram. Det er bra å invitere noen inn, å vise at man er glad i dem, og legge til rette for at kjærligheten skal blomstre, men ingen kan garantere at den kommer til å gjøre det.

Denne uka er alle tipsene basert på Esther Perels tekst «5 Myths We Tell Ourselves When We’re Dating». Esther Perel er en belgisk psykoterapeut av som er opptatt av spennet mellom behovet for sikkerhet og behovet for frihet i menneskelige forhold. Perel fremmet begrepet «erotisk intelligens» i sin bok Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence, som er oversatt til 24 språk. (Foto: Facebook)

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This