5
(3)

Myte nummer fem handler om å tenke at man ikke har møtt den rette enda. Dagens tips er å være litt mer tålmodig og unngå å forplikte seg eller bytte ut partnere for fort.

Har du opplevd å bli stormende forelsket, bli kjærester og så kjede deg etter en tid? Forelskelsesfasen varer vanligvis ikke så lenge, så det er viktig å jobbe med felles interesser og mål og bli kjente med hverandre mens den varer. Det er heller aldri for tidlig å trene på god kommunikasjon, og å bygge felles minner som er gode å ha når hverdagen kommer.

Hvis mønsteret om å forelske seg, men deretter kjede seg og miste interessen for både partneren og forholdet etter en tid vedvarer, så kan det være lurt å utforske hvorfor sammen med en sexolog eller terapeut.

Den nærheten, kjærligheten og gleden man føler i et forhold er ikke noe som kommer av seg selv, eller som bare kan komme fra en bestemt person. Det er noe som dere må jobbe med sammen. Å elske er et verb – noe man gjør – og ikke en permanent tilstand.

I stedet for å spørre deg selv om du har funnet den rette partneren, så kan dere sammen se på hvordan dere vil gjøre forholdet bedre. Det er ikke den andre personens jobb alene å få oss til å vokse som mennesker, å forføre oss, og å holde på oppmerksomheten vår.

Denne uka er alle tipsene basert på Esther Perels tekst «5 Myths We Tell Ourselves When We’re Dating». Esther Perel er en belgisk psykoterapeut av som er opptatt av spennet mellom behovet for sikkerhet og behovet for frihet i menneskelige forhold. Perel fremmet begrepet «erotisk intelligens» i sin bok Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence, som er oversatt til 24 språk. (Foto: Facebook)

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This