4
(4)

Mange leter etter den perfekte partneren når vi dater. En sjelevenn, vår bedre halvdel og den ene personen som vi passer best sammen med av alle i hele verden. Dagens tips er å slippe taket i denne myten.

Myten om den eneste ene gjør at mange leter etter en person som passer perfekt når det gjelder interesser, verdier, mål, kjærlighetsspråk, og mye mer. Det er lett å overanalysere. Litt slik som i serien Seinfeld når hovedpersonen hele tiden fokuserer på ulike «feil» ved kvinner han dater og tenker «“Kan jeg leve sammen med noen som er slik resten av livet?». Det er lett å tenke at en bagatell blir veldig viktig når man plasserer den i et slikt perspektiv og samtidig utelukke alle de positive egenskapene som personen har.

I stedet for å fokusere på å finne en perfekt match, så er det klokt å lete etter potensiale.

I begynnelsen av en relasjon så kan flammen raskt kveles hvis man blir for detaljfokusert og analytisk. Forhold kan utvikle seg og endrer seg i takt med menneskene som er i det. Det styrker relasjonen å endre seg sammen og lære hverandre å kjenne på nytt. Det krever kommunikasjon og vilje til å jobbe sammen, noe som er nødvendig for et velfungerende forhold.

Tror man på myten om den eneste ene så vil man raskt gi opp hvis man møter en utfordring. Da kan umulig denne personen være perfekt for en, eller hva? Så gjør man det slutt, og begynner på nytt med en ny person. Vi vet at vi selv ikke er ufeilbarlige, så hvorfor forventer vi det av noen andre? Det er mer hensiktsmessig å innse at vi alle gjør feil fra tid til annen, og har irriterende uvaner. Det betyr at man må snakke sammen om hva man trenger, og finne kompromisser.

Tenk om det var slik at vi kun hadde en perfekt partner i hele verden, og at denne personen bodde på den andre siden av jordkloden? Det hadde vært triste greier. Heldigvis så har vi potensiale for å elske og bli elsket av mange ulike mennesker.

Denne uka er alle tipsene basert på Esther Perels tekst «5 Myths We Tell Ourselves When We’re Dating». Esther Perel er en belgisk psykoterapeut av som er opptatt av spennet mellom behovet for sikkerhet og behovet for frihet i menneskelige forhold. Perel fremmet begrepet «erotisk intelligens» i sin bok Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence, som er oversatt til 24 språk. (Foto: Facebook)

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This