5
(3)

Dagens tips er til deg som vurderer å utforske BDSM, men som er litt usikker på om du har feil motivasjon.

Det finnes så mange gode grunner til å drive med BDSM, som for eksempel at man har fantasert om det, at man har et talent for det, eller rett og slett at man har lyst. Men det finnes noen som er mindre bra også.

Et eksempel på dette er dersom man er sjalu eller ønsker å kontrollere sin partner på en usunn måte. Dominans eller disiplin i BDSM bør være en del av et gjensidig tilfredsstillende og samtykkende rollespill. Man skal ikke beordre noen til å ikke ha kontakt med venner, eller si opp jobben sin. BDSM er heller ikke noen automatisk kur for dårlig selvtillit.

For noen gir det mestringsfølelse og en bedring av selvbildet, men det å bjeffe ordre er ikke det samme som å være selvsikker. Det er heller ikke lurt å overlate fullstendig til noen andre å skulle gi en bedre selvtillit. Da blir man veldig opptatt av hva dette mennesket mener med de negative konsekvensene det kan få.

Vi anbefaler heller ikke å begynne med BDSM fordi du tenker at det er der tradisjonelle kjønnsroller fortsatt er fasit. I BDSM så avtales roller og slikt mellom de som leker sammen. Det er på ingen måte gitt at menn skal være dominante, og mennesker av alle kjønn og seksuelle orienteringer driver med BDSM. Dårlige sosiale ferdigheter kan heller ikke forkles ved hjelp av å være dominant eller underdanig.

Har du lyst på en ferie fra ansvar? Da kan det å gå inn i en underdanig rolle eller å bli bundet fast gi en velkommen pause, men man er likeverdige og har like mye ansvar i bunnen. Man må fortsatt tenke selv, og dersom du håper at den dominante vil ta over beslutninger som du syns er kjedelige, så er det ingen selvfølge at det er DET hen vil bestemme over.

Tenker du at å begynne med BDSM er en fribillett til masse deilig sex, så må du tro om igjen. Det kan selvsagt være det, men det står ingen kø med villige partnere og venter når man starter. Det å kjøpe seg BDSM utstyr betyr ikke at man er garantert å få bruke det.

Når det er sagt så håper vi at du ikke kjenner deg igjen i noen av de dårlige grunnene, og ønsker deg lykke til med utforskningen.

Kilde: Wrong reasons to do BDSM av Midori

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This