5
(1)

Du har hatt en drøm om at du har hatt sex med noen, og du er usikker på om du bør fortelle dem om det. Hva gjør du nå? Her får du våre tips om det er lurt å fortelle det, og hvordan.

Om du burde fortelle det kommer mye an på relasjonen du har til den andre personen, særlig når det gjelder maktforhold. Hvis det er noen som du har et overtak over ved at du er sjefen deres, at du er eldre enn dem, eller lignende, så bør du ikke fortelle det. Hvis det er noen som har makt over deg bør du tenke over mulige konsekvenser. Sannsynligvis er det ikke en god ide.

Er det kjæresten din du har drømt om, så er det oftest bare fint å fortelle om drømmen. Særlig hvis den var tennende og positiv. I beste fall kan det hende at drømmen din blir virkelighet.

Var det en nær venn som du har et avklart forhold til, og som du snakker åpent med om seksualitet, så er det ofte uproblematisk. Er det en bekjent eller en kollega så ville vi ha vurdert det ut fra hvordan relasjonen deres er. Er dere trygge på hverandre og klarer å unngå misforståelser, så er det ok.

Det er viktig at du får samtykke før du forteller, uansett hvem du sier det til. Fortell at du har hatt en erotisk drøm, og spør om de vil høre om den. Respekter svaret du får. Sier de nei, så er det viktig at du ikke spør flere ganger, eller begynner å si litt fordi du håper at de skal bli nysgjerrige på resten.

Når du skal fortelle så er det lurt å sette søkelys på at det skal være god stemning. Gjenfortell gjerne med humor, men uten å gjøre narr av tanken på at de er attraktive eller at noen har hatt en slik drøm om dem, og se an reaksjonen til den du forteller til underveis. Kanskje trenger ikke alle detaljer å være med?

En drøm er ikke noe man styrer selv, men å fortelle om den kan bli oppfattet som en seksualisering av den du har drømt om. Legg gjerne vekt på at du ikke ser på dem på noen annen måte enn du gjorde før, at du ikke forventer noe, og at det er bare en artig historie.

Er motivet ditt for å fortelle at du håper den du drømte om får lyst til å ha sex med deg, så ville vi vurdert ekstra nøye om det er lurt. Hvis dere allerede flørter litt så kan det være en god ide og bli tatt som et kompliment. Hvis det er noen som ikke aner at du er interessert eller som du vet at ikke er det, så ville vi anbefalt å la være.

Hvis drømmen var skremmende eller opprørende, så snakk gjerne med en nær venn eller en annen person som du har tillit til, men helst ikke med personen som du drømte om (med mindre det er din partner).

Kontakt gjerne en sexolog eller terapeut hvis du blir urolig og trenger hjelp til å sortere tankene. Husk at det du drømmer om på ingen måte definerer deg eller andre som var i drømmen og at du sannsynligvis ikke er sanndrømt.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This