5
(1)

Sex og seksualitet er kompliserte greier som kan være vanskelig å få tak på for noen og enhver.

Dersom man i tillegg sliter med å lese og forstå det som blir forklart, kan det fort føre til at sexen ikke blir noen særlig god opplevelse, og det er også en viss fare for å bli utsatt for overgrep eller at man selv begår overgrep.

God og trygg sex er bra og sunt for de aller fleste mennesker, også for de som nødvendigvis ikke er på samme mentale utviklingsnivå som alderen på fødselsattesten skulle tilsi.

Sex, enten alene eller sammen med andre, kan være med å dempe frustrasjoner, løfte humøret, styrke immunforsvaret og gjøre dagene meningsfylte.

Blant annet har de som arbeider i Habilitetstjenestene i Norge, i Nettverk: Funksjonshemmede, seksualitet og samliv (NFSS) mye erfaring og mange eksempler på hvor bra et godt og kunnskapsbasert sexliv er for mange.

Heftet «Hjelp – jeg skal ha sex» forklarer på en enkel og likefrem måte de forskjellige aspektene ved seksualiteten, alt fra onani til seksuelt overførbare sykdommer, prevensjon, hygiene, maktroller og det å ha noen man kan stole på.

I tillegg til nødvendige lover og regler rundt seksualitet, inneholder heftet fakta om hvordan kjønnsorganer virker. Det har også beskrivelse av et utvalg samleiestillinger.

Forfatterne Bernt Barstad og Dagfinn Sørensen forklarer at de håper at heftet bidrar til at den enkelte forvalter sin seksualitet på en bedre måte, slik at vedkommende ikke trår feil.

Etter hva forfatterne mener å vite, er dette det første skriftlige materialet om dette tema som retter seg direkte til brukeren, eller utøveren, om man vil.

Heftet er i likhet med andre lettlesthefter fra Be-Ni Forlag skrevet med tekst på den ene siden, illustrasjoner og faktabokser på motstående side.

Akkurat dette heftet er også utstyrt med noen QR-koder som åpner animasjonsfilmer innen temaet.

Heftet er lagt opp slik at det er egnet til selvstudie, men det kan også brukes som grunnlag for diskusjoner, studiesirkler og opplæring.

Heftet tar for seg sex mellom voksne, men heftet kan også leses av de som er under 16 år, fordi det inneholder kunnskap som kan være grei å ha på plass før man har sex.

Bok:
Hjelp – jeg skal ha sex
Bernt Barstad og Dagfinn Sørensen
Illustrasjoner av Anne Mette Waagsbø
Be-Ni Forlag, Trondheim

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This