0
(0)

Det er mange forventninger og uskrevne regler knyttet til å ha kjæreste. En av dem er at man på et eller annet tidspunkt skal flytte sammen, og at hvis man flytter fra hverandre igjen, så betyr det at forholdet er over.

Statistikken viser likevel at flere og flere av oss blir særboere. Dagens tips er å velge utradisjonelt og bo hver for dere.

Undersøkelser viser at voksne kvinner med mannlig kjæreste som bor alene er lykkeligere enn de som bor sammen med sine partnere. Dette kan skyldes mange ting, men kjønnsroller har sannsynligvis noe å si.

For menn er det omvendt. De er oftest mer lykkelige med samboer enn uten. Mange mennesker har både jobb og husarbeid å gjøre, men kvinner gjør vanligvis mer husarbeid enn menn og er dessuten oftest den som gjør planleggingen. Det er hun som husker bursdager, planlegger fritidsaktiviteter, forbereder ting, vet hvor alle i familien skal være til enhver tid, osv. Det kan være fristende å bo alene å slippe å gjøre “ekstra” arbeid for noen andre. Det kan også gjøre at den tiden man har sammen blir mindre preget av debatter om husarbeid eller andre plikter fordi begge har ansvar for sitt eget hjem.

Hverdagen kan være alt fra det beste til det verste med å være i et forhold. For noen er det deilig å komme hjem til kjæresten og for andre er det best å ha mye alenetid. Noen opplever at man tar hverandre mindre for gitt når man ikke bor sammen, man kan føle at forelskelsen varer lenger og at man trenger ikke å inngå like mange kompromisser om hverdagsting. Årsaker til å bo hver for seg kan for eksempel være at man bor eller jobber langt fra hverandre, at man har ulik livsstil, eller at man rett og slett har lyst.

Det er selvsagt ikke slik at alle bør bo hver for seg, men det kan være lurt at par og mennesker i flerrelasjoner i størres grad skal snakke om hva det er man trenger og ønsker og ta aktive valg om man ønsker å være samboere eller særboere. Normer i samfunnet og press fra andre kan bli internalisert, og det kan være oppklarende å snakke sammen om hvordan en selv ønsker å ha det. Det er fortsatt bra å flytte sammen hvis det er det man oppriktig ønsker, men i samtalen om temaet så får man avklart hvilke forventninger man har til en samboer, og det er uansett positivt for forholdet.

For de av oss som trenger seksuell variasjon tar det lengre tid før vi kjeder oss når vi ikke bor sammen med partner. (Dette gjelder særlig kvinner). Det å savne partner(e) innimellom kan gjøre at det blir mer og bedre sex når en møtes. 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This