Ti tips før du har sex med noen

av | 9 mai 2021 | 1lagt over, Lifecoach Ann-Henriette

Ann-Henriette

Ann-Henriette

Ann-Henriette er veileder og life coach med mye livserfaring og med bakgrunn i gestaltterapi. Hun jobber spesielt mye med hvordan man bedre kan kommunisere med andre, lytte til seg selv og kjenne på egne indre behov. Som blogger byr Ann-Henriette på seg selv og sine erfaringer og tanker, samtidig som hun gjerne ser at leseren reflekterer over teksten og gjør seg sine egne tanker omkring innholdet, så kommentarer og spørsmål er ekstra velkomne på denne bloggen!

Du kan også nå Ann-Henriette på hjemmesiden AnnHenriette.no

Ta kontakt med Ann-Henriette her.

Jeg er ikke ukjent med å ha en seksuell partner jeg ikke har et kjæresteforhold med, men jeg har alltid hatt enkelte regler når det gjelder sex.

For meg som kvinne, ble jeg oppdratt til å verdsette min seksualitet og være kresen på hvem jeg ga meg selv hen til.

En ting er å være bevisst på hva man gjør og føle at man er trygg, og en annen ting er jo å bli overveldet av lyst og kanskje gjøre dumme valg i øyeblikket.

Jeg kan i alle fall rekke opp hånda og si at jeg i livets løp, har brutt flere av mine egne regler og enkelte ganger angret hardt. Som LifeCoach vet jeg også at hvis man snakker om ting, bekrefter ting man ønsker og tror på og er mer bevisst på egne handlinger, vil man også være bedre på å stoppe seg selv i de tilfeller der man er usatt for fristelser.

Det blir rett og slett som en vane på lik linje som at du ikke takker ja til sukkerholdig snacks, når du ønsker å være bevist på inntaket ditt. Litt på samme måte måtte jeg tenke på menn.

For selv om jeg ble utrolig fristet og ville så gjerne, var det et faktum at jeg ikke kunne, uten å bryte egne regler.

Regler for sex? Det er ganske spesielt, tenker du kanskje, men for meg har disse reglene faktisk reddet meg mange ganger, fra å havne i en mulig farlig eller ubehagelig situasjon.

Teksten fortsetter under annonsen.

Disse reglene er mine personlige små huskeregler for før jeg møter en mulig flørt som jeg er i dialog med. Hvis man møter en tilfeldig og spennende person på byen eller lignende, blir vinduet for slike spørsmål mye mindre. Da er det godt å kunne ha disse spørsmålene i bakhodet og for deg å vite hva som er viktig å vite før du blir med noen hjem.

 I dag tenkte jeg å dele mine «Topp 10»-regler for å ha sex med mennesker man ikke vil innlede et romantisk forhold med.

Jeg har valgt å ikke skrive disse ti reglene i noen spesiell rekkefølge, for vi er alle forskjellige og hva som blir prioritert som viktig for oss er veldig individuelt.

1. HVOR SKAL DET SKJE?

Uansett hvor du avtaler å møte noen, er det viktig at andre vet hvor du skal og hvor lenge du blir. Det er dessverre slik at vi lever i en verden hvor det også finnes mennesker med mindre ærlige hensikter enn deg. For at du skal være trygg på at det ikke skjer deg noe, er det lurt å avtale med en venn eller venninne at du gir lyd fra deg innen en viss tid. At du har gitt beskjed om hvor du drar og hvor lenge man kan forvente å ikke høre fra deg.

2. HVA LIKER DU?

Før du tar steget og møter en flørt, er det lurt å snakke om hva dere liker. På denne måten er det lettere å forvente hva som kommer til å skje på møtet mellom dere og det er også en flott måte å finne ut tidlig om dere har en seksuell match.

Jo mer du deler av fantasier eller hva du liker, jo bedre vil personen du møter være forberedt på hva du ønsker. Det ligger også mye spenning i denne perioden hvor dere forteller hverandre om preferanser og lyster.

3. HAR DU TESTET DEG?

Hvor og når ble du testet for hiv eller kjønnssykdommer? Dette er et vanskelig spørsmål, for det er veldig vanskelig å vite om personen du snakker med, svarer deg ærlig på dette spørsmålet. For å kunne gjøre deg opp en formening, er det greit at du følger opp spørsmålet med, «hvor testet du deg? Når? Hvor lang tid det tok før de fikk resultatene på testen?» og så videre. Hvis du snakker med en person som sjelden sjekker seg, eller ikke har sjekket seg på lang stund, kan du skjønne det på diffuse svar. En annen ting jeg har erfart er at mennesker som sjekker seg jevnlig, de ønsker gjerne å snakke om det. Mennesker som kanskje har litt dårlig samvittighet, vil fort feie bort det spørsmålet og vil ikke snakke om det. En person som er ærlig med deg, vil ønske at du har den informasjonen du trenger for å føle deg trygg.

4. BRUK AV BESKYTTELSE

Uavhengig om du er opptatt av ufrivillig graviditet som et resultat av en one-night-stand, eller ikke, er det viktig at dere er enige om hva dere skal bruke, hvem som er ansvarlig for dette og faktisk hva som skal skje dersom noe skulle skje.

Jeg tror det er ytterst få der ute som prater om graviditet i en flørt via app eller internett. Kanskje ikke med det første i alle fall, men sannheten er at i en relasjon med en mann og en dame, er det en tilleggsfare at man kan bli gravide.

For meg personlig, er det viktig at han forstår at hvis vi har et uhell, blir han knyttet til meg hele livet. Dette har selvfølgelig skremt bort noen menn, men for å være ærlig har jeg sett for mange bekjente sitte igjen med barn og fordi de ikke engang viste etternavnet på personen de hadde sex med, vil ikke barnet vokse opp med en pappa.

Så du kan si at skremmende historier som dette og det faktum at jeg ikke frivillig vil utføre en abort, var det viktig for meg at personen jeg hadde sex med, var fullstendig klar over dette.

5. ER DET NOEN ANDRE?

Er du for øyeblikket involvert med noen andre? Jeg spør ikke om dette fordi det er viktig for meg at du bare holder deg til meg, men det er relevant informasjon for meg med tanke på mulige smittekilder.

Det er også relevant for meg i forhold til fremtidig prioritet av meg og mine behov. Er du en person som har flere å tilfredsstille, må jeg belage meg på å bli nedprioritert.

6. LIKER DU LEKETØY?

Liker du å bruke rekvisitter på soverommet? Jeg synes det er ekstremt viktig at man snakker om dette i forkant. Jeg har hørt så mange menn si til meg hvor dårlige de følte seg, når dama bare flippet fram en vibrator midt under sexakten uten å engang annonsere dette.

De følte seg rett og slett at de ikke var i stand til å tilfredsstille partneren, når hun måtte ha hjelpemidder. Jeg anbefaler begge kjønn å ha denne samtalen om hva man liker og ikke liker. Spesielt hvis du som jente kan ha problemer med orgasme og trenger hjelpemidler for å kunne komme, da er det spesielt viktig at du kommuniserer hva du liker og at det ikke blir som en mulig fornærmelse på en partner.

Igjen er ikke virkeligheten som på pornofilm, så enhver person synes kanskje ikke lærpisken, nippelklypene og vibratoen din er sexy. Det er en ærlig sak.

 7. HVA TENKER DU OM INTIMITET?

En annen ting å være oppmerksom på er jo at vi trenger intimitet, selv om vi er single. Det er også greit å snakke om på forhånd hva man liker av intimitet. Noen ganger trenger vi bare nærhet, kjenne den varme pusten til noen på huden din. Kjenne en klem, eller et ømt kyss. Ikke alt av behovet er nødvendigvis bare seksuelt. Finn ut om denne relasjonen er slik at dere blir liggende og kose litt etterpå.

8. NETFLIX OG CHILL

Noen ganger har vi lyst på noen vi bare ser. Hva de heter er mindre viktig, og det er seksuell lyst som står i førersete. Noen ganger er det slik at vi ønsker hele kvelden; armkroken, Netflix, noe godt å spise og noe godt i glasset. Hvis du er en person som ønsker å bli forført en helaften der du vet at ender med «happy ending», så er det helt vanlig. Men igjen er dette noe dere må diskutere i forkant.

9. HER OG NÅ!

Alle vet at man er mer til stede hvis man konsentrerer seg om her og nå og ikke er bakover i fortiden, det kan påkalle en form for tanker som gjør at du mister kontakt med kroppen din. Om tankene går til fremtiden kan den skape forventninger eller kanskje angst for prestasjoner som også gjør at man mister kontakt med kroppen. Det beste tipset jeg kan gi til noen, er å prøve å være her og nå sammen med partneren du har valgt å ha sex med. Konsentrer deg om kroppen din og nyt det som skjer.

Selv og dere kanskje ikke kjenner hverandre, kan kroppene deres lese hverandre. Jo mer bevisste dere er på å kjenne muskler, spenninger, pust og lyder hos den andre, vil du raskere skjønne hva de liker og sexen blir automatisk et hakk bedre.

10. SØRG FOR AT DU IKKE ANGER

Sist, men aller viktigst synes jeg er at du tenker på morgendagen. Før du tar valget i dag, vil jeg at du tenker over at du skal leve med valget ditt i morgen. Så lenge grunnene dine er gode, og du har sex fordi du ønsker det og ikke fordi du trenger det for å føle deg bedre.

Det kan være fristende å gjøre noe man egentlig ikke har lyst til, for å føle seg bedre. Om det er å miste kontrollen et øyeblikk, om det er å kjenne begjær, eller bli lystet på og du kjenner det på selvfølelsen.

Vær bevist på at du tar valget om å ha sex, fordi du ønsker det, ikke for å misbruke det. Ikke la noe så deilig som sex, ødelegge morgendagen med angst.

Til slutt vil jeg oppfordre deg til å ikke gjøre noe du ikke er 100 prosent sikker på og trygg på og husk at du kan angre deg akkurat når du vil.

Lykke til!