5
(3)

Strekkmerker er noe mange av oss har, uavhengig av kroppsstørrelse, kjønn eller alder. Dagens tips handler om å akseptere strekkmerkene.

Kroppene vi ser i media er ikke et representativt utvalg av hvordan vanlige kropper ser ut. Det er relativt sjelden å se strekkmerker på TV, i blader, sosiale media, eller lignende steder. Hvis du blir mer usikker av det du ser, så kan det være på tide å ta en pause fra medier, eller å bytte ut hva man leser eller ser på. Det kan hjelpe å bare minne seg selv på at de menneskene man ser i reklame og så videre på ingen måte er gjennomsnittlige.

For noen hjelper det å se på strekkmerker som et positivt bevis på at en har levd. Du kan kalle dem tigerstriper og tenke på livshendelser som har påvirket kroppen din på ulike måter. For eksempel å ha gått opp og ned i vekt, å ha født barn, å ha vokst både fysisk og åndelig og kanskje blitt mer tålmodig med deg selv. Det å se det vakre i at kroppen endrer seg er bra hvis man klarer det.

For andre er det mer oppnåelig å akseptere at strekkmerkene er der, uten at man syns de er positive på noen måte. Å akseptere dem kan handle om å slutte å ta behandlinger eller å kjøpe produkter som påstår at de kan fjerne strekkmerker, å bevisst bruke litt tid på å se på dem og tenke nøytrale tanker, eller å fokusere på at de blir mindre tydelige med tiden og at det er helt ok at de er der så lenge. Med nøytrale tanker så mener vi å bytte ut eventuelle negative tanker som at du ikke har fortjent å få strekkmerker med nøytrale tanker som at det er vanlig å ha strekkmerker og at de sannsynligvis ville vært der uansett. Over tid så kan det føre til større selvaksept.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This