5
(1)

De av oss som er bifile eller panseksuelle blir ofte marginaliserte i både skeive og heterofile miljø.

Det finnes dessverre mange fordommer om bi- og panseksuelle mennesker, noe som gjør at man ofte blir utsatt for mikroaggresjoner og annet.

Mikroaggresjoner er små kommentarer eller handlinger som etter hvert kan bygge seg opp og bli veldig frustrerende.

Et eksempel på en mikroaggresjon er når noen kun nevner heterofile og homofile når de snakker om seksualitet (og glemmer at det finnes andre seksuelle orienteringer). Det er en mikroaggresjon fordi det usynliggjør orienteringen.

Seksuell orientering handler om både hva man gjør, hva man har lyst til å gjøre og identitet. Handlinger som å ha sex med noen av samme eller et annet kjønn trenger ikke å påvirke vår seksuelle orientering, det kan bare være noe vi gjør der og da.

Samtidig er det slik at man kan ha en seksuell orientering uavhengig av erfaringsnivå. De av oss som er heterofile får vanligvis ikke spørsmål om de er sikre på at de er hetero selv om de ikke har debutert seksuelt, men det er ikke uvanlig at de av oss som er skeive får spørsmål om vi har hatt sex med noen av samme/et annet kjønn.  

Dagens tips er å føle deg trygg på din egen seksuelle identitet og seksuelle orientering uansett om du har erfaring eller ikke.

Din orientering er gyldig. Du trenger ikke å bevise for noe for noen.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This