5
(2)

Denne siden er et kommersielt samarbeid mellom Seksualitet24.no og Sinful.no og inneholder betalt innhold.

BDSM-leketøy for nybegynnere

av | 14 mar 2021 | Nyheter, Sinful

 

Jeg får ofte spørsmål fra folk som vil teste BDSM om hva slags utstyr de bør starte med. Sinful har et stort utvalg av kinky leker til både nybegynnere og viderekomne. Det er flott, men kan gjøre det utfordrende å manøvrere når man er helt fersk. Hva skal man se etter når det er minst 10 gode produkter å velge mellom i alle kategorier? BDSM står for bondage, disiplin, dominans, underkastelse, sadisme og masochisme. Her får du tre anbefalinger til leketøy som kan gi mersmak.

BONDAGE

Bondage handler om å sitte fast, å føle seg blottet, hjelpeløs eller omfavnet og trygg. Det kan man gjøre ved å binde noen fast med tau, å bruke lærmansjetter, kjetting, strips, håndjern, å holde fast, eller å gå i klær som begrenser bevegelsesfriheten.

Som nybegynner har man ofte en følelse av om at dette er noe man kommer til å like, men man vet ikke helt hvor man skal starte. Jeg anbefaler å begynne med et par solide mansjetter i lær. Det kan være fristende å kjøpe noe veldig billig når man skal prøve noe nytt, i tilfelle man ikke liker det, men jeg ville kjøpt ordentlige mansjetter med en gang hvis du har mulighet til det. Sannsynligvis så vil det være en god investering.

Disse mansjettene fra Strict Leather er lagd av ekte lær. De blir bare vakrere og mykere jo mer de blir brukt, og mansjettene gir en skikkelig følelse av å sitte fast uten at de blir for tunge og stive. I begynnelsen kan man lukke dem som vanlig med spennen, og hvis du vil utforske mer, så kan du sette hengelås på dem. Bare husk å holde styr på hvor nøkkelen er. Heldigvis kan mansjettene klippes av hvis det skulle bli helt krise (selv om det hadde vært trist), i motsetning til håndjern hvor man gjerne må oppsøke en låsesmed for å få dem av hvis nøkkelen blir borte. Heldigvis er det relativt trygt å bruke mansjetter.

Hvis du liker følelsen av å sette noen fast eller å ha dem på selv, så finnes det også ankelmansjetter i samme serie. De er relativt kostbare, men kvaliteten er upåklagelig. Det er dessuten bare ekte lær som lukter og føles som lær. Du trenger ikke å lære deg noen knuter før du setter i gang, eller å bekymre deg for skarpe kanter. Det er bare å ta dem på og nyte.

Klikk på hvert bilde eller denne lenken for å gå til webshopen for hvert produkt.

DISIPLIN, DOMINANS OG UNDERKASTELSE

Dominans og underkastelse kan gjøres på mange ulike måter. Det kan blant annet handle om disiplin, straff, regler, og et tydelig hierarki, eller det kan være sensuelt, lekent og uformelt. Den dominante styrer gjerne leken innenfor avtalte rammer, og den underdanige adlyder for eksempel ordre, eller tar imot det den dominante ønsker å gi. Ikke alle liker maktforskyvning, men for de av oss som gjør det, så kan det være veldig opphissende å ha makt, eller å gi den fra seg i en seksuell setting. For underdanige så kan det være en måte å gi seg selv tillatelse til å nyte på.

Et spørsmål jeg ofte får fra nybegynnere er hvordan man kommer inn i rollen. Særlig hvis man bytter på hvem som skal dominere. Først og fremst så må man bli enige og gjøre en avtale, men det kan være fint å ha et symbol eller et rituale som understreker eller viser hvem som er sjefen.

Jeg anbefaler et collar som et første leketøy. Halsbånd med en ring foran symboliserer underdanighet. For noen er det noe man må jobbe hardt for å gjøre seg fortjent til og det at den dominante setter det rundt halsen er en æresbevisning, og et tegn på at man er «eid». For en nybegynner så kan det være en fin påminnelse om hvem som er i den underdanige rollen. Det å sette på collaret gir også et tydelig signal om når man skal være i rollen. Hvis man ønsker det så kan man avtale at leken starter og avsluttes med collaret som tas på og av.

Dette collaret fra Spartacus er lagd av tynt, mykt lær og er behagelig å ha på. Det er synlig og tydelig, men ikke overveldende. Halsbåndet kler mennesker av alle kjønn, og er regulerbart. Du kan enkelt feste en hundelenke i det, eller bruke ringen foran til å sette den underdanige fast.

Hvis du fantaserer om å se din partner sitte på kne foran deg med collar på, eller ønsker å ha på deg en sexy påminnelse om at du kan bli «brukt» når som helst, så er dette leketøyet for deg.

Klikk på bildet eller denne lenken for å gå til webshopen for dette produktet.

SMERTELEK

BDSM må på ingen måte inkludere smertelek, men mange liker det. Sadister tenner på å påføre smerte i en samtykkende setting, og masochister tenner på å få smerte. Det er som regel ikke selve smerten i seg selv som er opphissende, men det å tørre å utfordre grensene sine, å kjenne adrenalinrushet etterpå, eller rollespillet rundt.

For nybegynnere som har lyst til å utforske smertelek, så anbefaler jeg denne paddelen fra Sportsheets. Den har en lærlignende side, og en side med myk fuskepels. Paddelen er syv cm bred og lager en veldig tilfredsstillende lyd når man bruker skinnsiden på bar hud. Denne passer spesielt godt til utforskning fordi den er relativt lett, så man må bruke litt krefter hvis man er opptatt av at det skal være hardt. Den gir en fin, dump smertefølelse, men det skal mye til for å lage merker med den.

Det er fint å kunne veksle mellom den harde og myke siden for å få flere sanseinntrykk. Pelssiden kjennes for eksempel annerledes ut før noen slag med skinnsiden, og etter. Den harde siden kan for eksempel brukes på rumpa eller bak på lårene, og den myke kan brukes på hele kroppen. Paddelen har også en praktisk hempe i enden, slik at den kan henges opp og være klar til bruk.

Hvis du lurer på om du liker litt pisking, eller allerede har eksperimentert med å gi ris, så er dette et fint neste steg. Varm gjerne opp med litt spanking med hånden før du bruker paddelen.

Klikk på bildet eller denne lenken for å komme til webshopen for dette produktet.

Dessverre er det slik at mange som kjenner på en viss skam når de får lyst til å teste ut BDSM. Det er det ingen grunn til, og vi på Seksualitet24.no oppfordrer alle til å skamme seg litt mindre og nyte desto mer. Sjekk gjerne ut denne episoden av nettserien SEXTERAPI som nettopp tar for seg dette med skam og seksualitet. Hele serien er tilgjengelig gratis på Youtube.

Orgasmeheltene på Seksualitet24 er på oppdrag for Sinful.no. Oppdraget er enkelt: spor opp de beste orgasmene!

Våre helter tester og omtaler sexleketøy- og hjelpemidler fra Sinful.no. Med hånda på hjertet lover vi at dersom produktet ikke holder mål, så blir det ikke anbefalt av orgasmeheltene. Alle sexleketøy og -hjelpemidler må oppnå minst seks av ti poeng for å bli omtalt. Alle produktene er testet av norske orgasmehelter som rapporterer direkte til Seksualitet24.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This