4.3
(6)

Hvordan står det til med BDSM-miljøet under den pågående Covid-19-pandemien? Seksualitet24 har spurt litt rundt på forskjellige BDSM-nettsamfunn, og mange ville dele sine synspunkt og opplevelser.

Vi spurte BDSM-utøvere om hvordan pandemien hadde påvirket deres lek og utfoldelse, noen synes det er vanskelig, andre har opplevd at nedstengingen av samfunnet også har hatt positive sider.

Fra før har vi hørt om hvordan skeive over hele verden forteller om at enkelte kjenner på at de må gå inn i skapet igjen. Dette skjer når de må være tettere på familie som de ikke er åpne med.

Mindre høylydt spanking

Vi lurte på om «kinkstere», som altså er en annen betegnelse for BDSM-utøvere, følte på noe av de samme. Savnet de å kunne leke høylytt, uten å alarmere naboer? Følte de at de måtte skjule seg mer, når de mistet kretsen sin på klubbene?

Mange fortalte at nedstengingen helt riktig har ført til mindre lek, altså ulike BDSM-aktiviteter som spanking, bondage og så videre.

Innenfor husets fire vegger ønsker de fleste å skjerme familiemedlemmer, og avstår derfor fra kink. Mange vaniljefolk, personer som ikke bedriver BDSM, oppgir også at de har mindre sex under pandemien.

Bekymringer for helse og økonomi, en følelse av utmattelse følge av koronarestriksjoner, stengte skoler og barnehager og den generelle belastningen usikkerhet over tid har, påvirker sexlyst hos ganske mange.

Mange i «kinkdvale»

En ressursperson mente mange hadde gått i en «kinkdvale», mens andre igjen var rastløse og slet psykisk under pandemien. 

Andre igjen fortalte at nedstengingen hadde gitt de mer tid med partner, og med seg selv, og dermed også hadde gitt de anledning til å gjøre dypdykk i egen nytelse.

Samtaler om fantasier og lyster kunne gå i dybden til nye nivåer takket være all tiden man har fått med partner. Flere som bor alene kunne fortelle hvordan de hadde fått rom til grundigere refleksjon rundt eget tenningsmønster, og fant det positivt for egen seksualitet.

Mange delte gode innspill rundt dette å ta vare på hverandre over nett. Mange har funnet et fellesskap via forum og nettjenester lenge før verden slet med en pandemi. Dette har kommet godt med, og blitt viktigere for mange.

Flere utforsket seksualiteten sin ytterligere gjennom å ta bilder eller video av seg selv. Et viktig poeng som ble tatt opp var dugnadsånden for de lokale miljøene. Det har til alle tider vært takket være ildsjeler at de ulike lokale tilbudene har bestått.

Disse stedene sliter nå økonomisk, men finner kreative måter å holde det gående på – som å selge en virtuell vaffel til en venn. En klassisk opplevelse i Oslo, på klubben Nonna, er å mumse vaffel i kaféområdet mens man kan se eller høre spanking lenger ned i lokalet. Denne dugnadsånden, fellesskapsfølelsen, er noe av det flotte med BDSM-miljøet i Norge. 

Flere meldte et savn etter nettbaserte ressurser som viste hvordan man kunne utføre SM-aktiviteter eller bondage på seg selv på trygge måter. Flere manet til å holde inspirasjonen oppe blant medlemmer og følgere, og det ble sagt at vi antageligvis kan se fram til en oppblomstring av nye interesser når klubbene kunne åpne opp igjen.

Har du tanker rundt temaet? Meninger? Kommentarer? Vi hører gjerne fra deg! Ta kontakt via dette skjemaet.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.3 / 5. 6

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This