5
(3)

Føles BDSM mer som arbeid enn lek? Kanskje du er en topp og blir oppgitt ved tanken på å skulle piske partner(e) for tiden, eller du er en slave som ikke lenger føler deg tilfredsstilt av oppgavene du blir satt til å gjøre?

Dagens tips handler om hva du kan gjøre når BDSM ikke inspirerer deg lenger.

Dette kan være et tegn på at dere bør forhandle igjen og kanskje finne noe nytt å gjøre sammen. Dere kan ta bort lek som ikke gir glede og overskudd fra avtalene dere har. Det betyr ikke at alle litt kjedelige oppgaver må fjernes, men hvis de ikke gir glede og mestringsfølelse på et eller annet nivå (for eksempel når man får skryt for å ha klart det), så er det ikke vits i å beholde dem bare fordi det var noe som fungerte før. Noen ganger skal det bare en liten pause til, og så blir det moro igjen. Det kan også være grunn til å se på dynamikken dere imellom. Får du gode reaksjoner fra partner(e), og aftercare? Livsstil har også noe å si. Er man stresset eller har lite tid til hvile så kan det være at leken føles uinspirerende fordi man ikke har energi eller tid til å drive med det akkurat da.

Hvis du opplever dropp oftere så er det lurt å se på om du har det ok totalt sett. Er det vanskelig å holde fokus i leken? Er dere på samme bølgelengde og kommuniserer godt? Har dere samme mål med det dere gjør? Det å oppleve flere dropp kan være et tegn på at man ikke får nok ros eller aftercare. Kanskje føler du ikke at du mestrer ulike elementer i leken like godt, og føler deg derfor nedfor etterpå? Noen kan få en knekk når man prøver nye ting som ikke svarer helt til forventningene, eller hvor man trenger litt tid for å oppnå den effekten man ønsker. Da må dere vurdere om det er verdt å fortsette, eller om dere skal finne på noe annet fordi droppene blir for mye. Føler du at selvtilliten er på hell i tillegg, så er det i hvert fall grunn til å finne ut hvor dette kommer fra og gjøre noen endringer.

Når du føler at du sitter fast og ikke kommer noe lenger med en bestemt aktivitet, (eller BDSM i det store og det hele,) så kan du vurdere om det er nødvendig å gjøre det du har begynt på. Prøver du å lære deg noe nytt men ikke får det til, så må du ikke fullføre eller fortsette for enhver pris. Er det noe du har virkelig lyst til å prøve, så kan du oppsøke en mentor eller sjekke om det er noen kurs i nærheten.

Føler du deg uinspirert så anbefaler vi å minne deg selv på hvorfor du begynte med dette i utgangspunktet. Var det en bestemt fantasi du ville oppfylle, føler du at det å være BDSMer er en del av identiteten din, eller var det noe du tilfeldigvis ramlet inn i og fant ut at var gøy? Det å finne ut hvordan du kan få tilbake følelsen av at BDSM er spennende kan være så enkelt som å besøke den opprinnelige inspirasjonskilden. Les boka som tente gnisten på nytt, eller snakk med venner som driver med BDSM hvis du har det. Husk at det ikke er obligatorisk å prøve eller mestre nye ting. Får du ikke noe positivt ut av det du holder på med, så slutt, eller ta en pause.

* Dropp = Når man føler seg nedstemt etter lek

 Inspirert av et innlegg av @subinthecity

 

 

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This