0
(0)

En fosterfar ble i 2019 tiltalt for seksuelle overgrep mot et fosterbarn. Etterpå kjøpte barnevernet tjenester fra mannens selskaper for 90 millioner kroner.

Det offentlige barnevernet har i alt kjøpt tjenester verdt nesten 200 millioner kroner fra fosterfarens selskaper. 90 av dem ble brukt etter at mannen ble tiltalt, skriver VG.

Fosterfaren, som bor i Oslo, ble anmeldt for overgrep mot sin tidligere fostersønn. Overgrepene skal ha skjedd flere år tidligere.

Det var barnevernstjenesten i bydel Frogner som anmeldte saken. I februar 2019 ble fosterfaren tiltalt for overgrep, men dette fikk ikke Bufetat – barnevernet nasjonalt – vite om.

Slik dagens system fungerer, er barnevernet avhengig av at eieren av selskapet varsler om en overgrepstiltale mot seg selv.

– Vi er avhengige av at den type informasjon tilflyter oss. Så snart vi ble kjent med tiltalen, iverksatte vi umiddelbare tiltak, sier regiondirektør Ingrid Pelin Berg i Bufetat.

Først ett år etter at tiltalen ble tatt ut, fikk Bufetat vite om den fra en journalist. På det tidspunktet hadde fosterfaren formelt trukket seg som styreleder i begge selskapene.

Etter fosterbarnets død i januar i år ble saken henlagt, men Riksadvokaten gjenåpnet saken i juni, slik at fosterfaren igjen er overgrepstiltalt.

I oktober trakk etaten tilbake godkjenningen det ene firmaet hadde som barnevernsinstitusjon. Etaten kjøper ikke tjenester fra det andre selskapet, men det gjør fremdeles flere norske kommuner.

Fosterfaren nekter straffskyld. Tiltaltes forsvarer, advokat Thomas Randby, sier at hans mandat er begrenset til å være forsvarer i straffesaken. Han har ikke svart på VGs spørsmål om klientens arbeidsliv.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This