En tidligere barnehageassistent erkjenner å ha begått nye seksuelle overgrep mens Kripos hadde tips om at han satt på overgrepsmateriale.
Mannen i 40-årene ble pågrepet i starten av desember i fjor, siktet og senere tiltalt for seksuelle overgrep både mot egne barn og barn i barnehagen i Sandnes hvor han jobbet i mange år.
Politiet gikk til aksjon to dager etter at de hadde mottatt tips om mannen fra Kripos, som i slutten av juli i fjor fikk tips fra USA om at mannen hadde hatt befatning med overgrepsmateriale på nettet.
Nå opplyser statsadvokat Nina Grande til Stavanger Aftenblad at mannen har erkjent å ha begått overgrep i de fire månedene saken lå hos Kripos.
– Han har forklart seg om overgrep mot egne barn i den perioden. Det kan ha skjedd flere ganger. Vi kan ikke utelukke at det også har skjedd overgrep mot barn i barnehagen da, sier Grande.
Kripos beklager at saken ble liggende såpass lenge hos dem.
– Dette er svært uheldig, sier politioverbetjent Helge Haugland, avsnittsleder ved seksjon for bekjempelse av internettrelaterte overgrep i Kripos, til avisen.
Den nasjonale enheten for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet har lenge hatt utfordringer med å håndtere alle tipsene om internettrelaterte overgrep.
I fjor mottok Kripos 8192 tips om slike overgrep. I en rapport fra Riksrevisjonen i februar ble det slått fast at 40 prosent av sakene som ble valgt ut for videre oppfølging i 2020, ikke ble gjennomgått på grunn av manglende kapasitet.
Haugland sier det kan tenkes at det kan være personer som begår overgrep i dag, blant disse sakene.
DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN
Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.
Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.
Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.
Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.