5
(3)

Som Esther Perel beskriver i sin bok Mating in captivity (Paring i fangenskap) så er vi mennesker selvmotsigende når det gjelder lyst. På den ene siden så søker vi trygghet, tilhørighet og å bli sett og elsket. På den andre siden så søker vi variasjon, vi begynner å ta folk for gitt, og vi trenger spenning. Dagens tips handler om hvordan man finner balansen mellom disse behovene.

Perel sier at kjærligheten hviler på to pilarer: overgivelse og autonomi. Vårt behov for fellesskap eksisterer ved siden av vårt behov for et skille. Kjærligheten elsker å vite alt om deg, men begjær trenger mystikk. Kjærlighet handler om å ha, begjær handler om å ønske seg.

Det er litt av en bestilling, men de som lykkes med balansen kan se fram til å forelske seg i sin partner mange ganger, og lære nye ting om både hen og seg selv.

Noen har merket at når man er mye sammen over tid, så kan lysten bli mer utfordrende å lokke fram. Forutsatt at det ikke er noen utfordringer med kommunikasjon eller ellers i forholdet, så det da være lurt å tilbringe litt tid hver for seg. Man kan oppleve noe man har hatt lyst til, men som partner(e) ikke er så interessert i, besøke egne venner, eller lære noe nytt.

Det er viktig å se og bekrefte hverandre i hverdagen, men for at det ikke skal bli for tett, så anbefales det å ha noen venner og interesser som bare er ens egne. Det er bra å tilbringe tid sammen, men man trenger også muligheter til å drive med egne prosjekter. Når man kommer hjem kan man si at man har savnet hverandre, og så har man noe nytt å fortelle om.

Klarer man å la være å anta at man kjenner partneren sin ut og inn og la seg overraske, så er det en god start.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This