5
(3)

Aseksualitet er en seksuell orientering som ofte blir glemt når man snakker om skeive mennesker eller mangfold i seksualitet.

På sammen måte som man kan være heterofil og bli tiltrukket av mennesker av et annet kjønn, bifil og bli tiltrukket av mennesker av flere kjønn, så kan man også være aseksuell og ikke bli seksuelt tiltrukket av noen.

Det å være aseksuell betyr forskjellige ting for ulike mennesker. Noen bruker det om å ikke føle seksuell tiltrekning, og noen om å føle lite eller ingen seksuell lyst. Like under 1% av befolkningen er aseksuelle. Det å være aseksuell betyr ikke at noe er galt. Det kan likevel være lurt å sjekke om fravær av lyst er et symptom på noe før man konkluderer med at man er aseksuell.

Det er viktig å vite at det å være aseksuell ikke utelukker at man kan ha en eller flere partnere. Noen aseksuelle føler romantisk tiltrekning, selv om de ikke blir seksuelt tiltrukket av sin(e) partner(e). Det kan være mange grunner til å ønske seg en livspartner, for eksempel kjærlighet, å skape en familie, å få barn, sosiale forventninger, og så videre.

Aseksuelle kan også føle seksuell lyst, og noen onanerer eller har sex med andre, men ikke alle. Dersom man har sex med andre så kan det være for å glede en partner, for å få barn, eller for å oppnå seksuell tilfredsstillelse.

Hvis du aldri har følt deg seksuelt tiltrukket av noen eller har liten eller ingen seksuell lyst, så kan det hende at du er aseksuell. Det kan være lurt å lese en bok om det å være aseksuell, eller å snakke med en sexolog hvis du har spørsmål rundt dette.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This