0
(0)

1. september åpner klinikker for potensielle overgripere i Oslo, Bergen og Stavanger. Allerede har flere meldt sin interesse.

– Jeg har fått flere telefoner og eposter fra mennesker som lurer på når vi åpner. Reelle personer som ønsker hjelp, sier psykologspesialist Marthe Halvorsen Kjærstad til NRK.

Hun er enhetsleder ved spesialpoliklinisk enhet ved Oslo universitetssykehus (OUS) som skal drive tilbudet i Oslo.

Tilbudet er utviklet av Helsedirektoratet i etterkant av en Redd Barna- rapport som konkluderte med at Norge mangler et tilbud rettet mot potensielle overgripere.

– Hovedmålet er todelt: Det ene er å forhindre seksuelle overgrep mot barn. Det andre er å hjelpe personene som har lyst på sex med barn. Det å ha det sånn som målgruppepasienten vår har det, er vanskelig. Vi ønsker å hjelpe dem, sier Kjærstad.

Tilbudet, som har fått navnet «Det finnes hjelp», åpner 1. september. Da får også Stavanger og Bergen hver sin behandlingsklinikk, mens Helse Midt-Norge og Helse nord etablerer klinikker i 2021.

I tillegg til de tre klinikkene består tilbudet av en anonym chat-tjeneste, som er åpen mellom 12 og 14, mandag til fredag.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This