5
(2)

Har det noen gang skjedd at noen har sagt til deg at du ikke var slik de hadde forventet, og at du da har prøvd å være litt mer slik, eller følt deg litt nedfor? Da er dagens tips for deg.

Det er helt vanlig å kjenne på håp og forventninger til mennesker rundt oss. Når vi møter en ny partner så kan vi for eksempel forvente at de skal bruke tid på forholdet, at de skal være trofaste og at de tenker langsiktig. Dette er for de fleste realistiske forventninger, men det er ikke selvfølgelig. Derfor anbefaler vi alltid å snakke om ønsker og behov tidlig.

En utfordring som noen møter på er at en partner, et familiemedlem eller andre viser skuffelse over atferd eller egenskaper de ikke hadde forventet. Det er lett å da tenke at man skal endre seg, for man vil gjerne at partner(e) og andre skal være glade, men da kan det være lurt å sette en fot i bakken. Er dette i tråd med den jeg er og mine verdier? Er dette noe man kan eller bør forvente? Bør vi snakke om hvor denne forventningen kommer fra, og om dette er noe jeg vil gjøre?

Hvis du kjenner at dette ikke er noe du vil eller kan gjøre, så anbefaler vi å være ærlig. Det kan føles som et stort press hvis en partner sier at hen hadde forventet at dere skulle trene sammen, være mer tilgjengelige for hverandre, eller fordele husarbeid på en annen måte enn dere har gjort, men det er viktig å kjenne etter om dette er realistisk for deg å endre på, om dere er enige om at dette ville vært bra, og om det er en rimelig forventning.

Det er tøft å inngå kompromisser noen ganger, men det er en stor del av det å være i forhold. Hold fokus på hva som er bra for din partner og deres relasjon, men også på hva som er bra for deg, og at hen må ta ansvar for sine egne forventninger. Kanskje har du også noen forventninger eller håp som dere bør snakke om slik at du kan få vite om de er realistiske?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This