5
(1)

Mensen er et stort tabu, og tabuer fører til mye skamfølelse og myter.

De av oss som får menstruasjonen kan føle at det er vanskelig å snakke om den. Det kan gjøre at man føler seg alene i et forhold, at man gjemmer tamponger og bind, tier om smerter eller unngår partneren sin når man har mensen. Dette kan skape problemer, både personlige og i forholdet.

Tidligere var det vanlig at gutter og jenter fikk undervisning om pubertet hver for seg. Jentene fikk informasjon om menstruasjonen, men ikke guttene. Det er ikke rart at noen menn da endte opp med en del dårlige holdninger til mensen.

Mangel på kunnskap er ingen unnskyldning, men det er lett å tenke at dette ikke er noe menn skal eller bør kunne noe om. Heldigvis er det uvanlig at klassen blir delt når slik informasjon blir gitt i dag, men det kan fremdeles være utfordringer med gutter som gjør narr når mensen blir tema. Da er det viktig å understreke at dette er noe alle bør ha kunnskap om.

Kanskje får man en partner som menstruerer, et barn som etter hvert får mensen eller en jobb hvor man må hjelpe noen som har mensen. Da er det fint å ikke starte helt fra null, men å ha minst grunnleggende kunnskap.

Mensen er ikke flaut eller ekkelt. Det er en kroppsfunksjon som omtrent halvparten av befolkningen har, og som nesten alle kommer i kontakt med i løpet av livet.

Hvis man kun assosierer blod med grøssere eller ulykker, så er det ikke rart om man blir litt satt ut den første gangen man for eksempel har sex med noen som har mensen.

Men hvis man kan snakke åpent om det, så trenger man kanskje ikke å avbryte. Utfordre gjerne deg selv til å bli vant til synet av mensblod. Det er en del som liker å ha sex også når de menstruerer.

Husk at det å få orgasme frigir også oksytocin og dopamin, og kan hjelpe mot menssmerter.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This