5
(4)

Alkohol og sex kan være alt fra en perfekt kombinasjon til helt feil.

De fleste av oss har et avklart forhold til alkohol og kjenner våre egne grenser. Andre er alkoholikere, eller har på andre måter et problematisk forhold til alkohol. Dagens tips handler om hvordan vi kan forholde oss til alkohol og seksualitet.

Samtykke

Mange seksuelle overgrep skjer i forbindelse med alkoholkonsum. Det er viktig å være klar over at mennesker som er overstadig beruset ikke kan gi et gyldig samtykke. Ikke ha sex med noen som du er usikker på om kan gi samtykke, og ikke bli så beruset at det påvirker din evne til å ta gode avgjørelser. Dersom du selv har vært utsatt for overgrep i beruset tilstand så vit at det ikke er din feil.

Alkoholmisbruk

Det er en klar sammenheng mellom fyll, partnervold og seksuelle overgrep. Hvis du vet at du ikke tåler alkohol særlig godt, eller tror at du har utsatt noen for vold eller overgrep, så anbefaler vi deg å søke hjelp. Dette kan du gjøre via fastlegen, rustelefonen eller frivillige organisasjoner. Det samme gjelder hvis du har vært utsatt for overgrep eller vold.

 Alkoholmisbruk er også en vanlig årsak til erektil dysfunksjon. Ved langvarig alkoholmisbruk senkes testosteronproduksjonen, noe som kan skade evnen til å få reisning. Dette kan behandles hos lege eller sexolog.

 Sosialt glidemiddel

Å drikke alkohol er vanlig i svært mange sosiale sammenhenger, og fungerer på sitt beste som en sosialt glidemiddel. Samtalen går kanskje litt lettere, en føler seg mer avslappet og kan tørre å gjøre ting en ellers ikke hadde turt. Dette er i stor grad positivt, så lenge en ikke tråkker over egne grenser og angrer etterpå, eller må drikke alkohol for å tillate seg selv å ha sex. Det er ikke uvanlig med alkoholservering på både swingersklubber og BDSM-klubber, men det oppfordres til moderasjon slik at man holder seg klar i hodet. Dette er særlig viktig hvis man skal gjøre noe nytt eller noe som innebærer en mer risiko enn vanlig.

Nytelse

For mange er vin eller andre typer alkohol en viktig kilde til nytelse. Både smak, lukt og mer kan diskuteres og verdsettes. Det kan være en fin inngang til seksuell nytelse. En enhet med alkohol om dagen ser også ut til å beskytte mot reisningsproblemer, så et moderat forhold til alkohol kan være positivt på flere måter.

Avholds

For de av oss som er avholdspersoner og ikke drikker alkohol av en eller annen grunn, så kan det være utfordrende å sjekke eller å ta initiativ til sex når man er helt edru. Det er ikke uvanlig at mennesker som drikker alkohol først er noe skeptiske til hvorfor man ikke drikker alkohol rett og slett fordi det er uvanlig, men det finnes heldigvis mange som ser på det som en fordel. Vær gjerne åpen om at du ikke drikker alkohol på et tidlig tidspunkt, og hvis du har lyst på kontakt med noen som tilbyr deg en drink, så er det lov å si nei til drinken, men ja til en brus, dans eller en samtale.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This