4.8
(4)

Dagens tips er til deg som har partner(e) med en eller flere kroniske sykdommer.

Kronisk sykdom kan påvirke seksualiteten på flere ulike måter. Det første tipset er å rett og slett spørre partner(e) om og eventuelt hvordan hens sykdom påvirker forholdet eller seksualiteten. Bare det å dele hvordan man har det kan være positivt for å slippe å bære eventuelle bekymringer alene. Kanskje har du selv hatt noen fordommer om hvordan det er å leve med en sykdom eller lidelse og får ryddet opp i misforståelser. Du kan også få verdifulle tips om hvordan du kan gjøre hverdagen lettere for din partner.

For noen så kan kronisk sykdom føre til at man føler seg mindre attraktiv, eller forstyrre selvbildet. Trygging på at man er god nok som man er kan bidra til å minske presset man legger på seg selv for å være som alle andre. Det er også viktig å minne partner på at man ikke er sykdommen sin. De av oss som har for eksempel diabetes, kronisk utmattelsessyndrom eller en annen kronisk sykdom er så mye mer enn det.

Noen kroniske sykdommer fører med seg bekymring, smerter, plagsomme symptomer eller lignende. Det kan gjøre at man er mer utsatt for å bli sliten. Ta hensyn til din partners behov. Å gi rom for ekstra hvile og støtte i hverdagen kan gi mer overskudd og lyst til kjærestetid og sex.

Lyst kan påvirkes av energinivå, bivirkninger av medisiner eller symptomer på sykdommen. Ha dette i mente når dere planlegger hverdagen. Ikke påfør skyld eller skam på din partner.

Vit at mange kroniske sykdommer er relativt enkle å leve med, særlig for de av oss som får støtte og forståelse fra våre partnere, men at det er viktig å bli møtt på en god måte. Ta ansvar for å lære deg noe om din(e) partner(e)s sykdommer. Ikke tenk at din partner skal utdanne deg.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.8 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This