5
(2)

Har du erfaring med en rolle, eller fra et bestemt miljø? Kanskje har du møtt mennesker som utforsker en ny interesse eller identitet og fått lyst til å hjelpe dem på veien? Da er dagens tips noe for deg.

Det å være en mentor, leder, likeperson eller guide kan være veldig givende. Kanskje får du muligheten til å være den personen du skulle ønske at du hadde møtt da du var fersk og usikker? Ofte lærer man nesten mye selv som man lærer bort også.

Hvis noen spør deg om å være mentor, eller du vurderer å tilby deg å være det, så spør gjerne om hvorfor de vil ha en mentor og hva de forventer av deg i den rollen. Det kan hjelpe deg med å avgjøre om dere vil være en god match. Vær ærlig på hva du kan og ikke kan, og legg vekt på hva du kan tilby den som ønsker hjelp.

Ikke ha sex med den du skal være mentor for, og vær bevisst på ikke å forme dem etter dine ønsker, verdier og interesser. Oppfordre dem gjerne til å få seg et nettverk av mennesker som har kunnskap og erfaring, og ikke bare basere seg på en persons meninger. Vær tydelig og si ifra hvis den du er mentor for vil at du skal ta avgjørelser for dem, eller tråkker over dine grenser på andre måter.

Vær generøs og del kunnskap, tips og erfaringer. La den du hjelper stille spørsmål i stedet bli lekset opp for, men tenk gjerne på problemstillinger og spørsmål du ikke var forberedt på da du var ny og foreslå at dere snakker om disse temaene.

Er du heldig, så får du et nytt medlem i din vennekrets eller miljø. Uansett så er det fint å bidra til at noen forhåpentligvis får en tryggere start på sin reise inn i noe nytt og spennende.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This