5
(4)

I dag er det Valentinsdagen. For noen er dette en kjemperomantisk dag hvor man viser sin kjærlighet til for eksempel romantiske eller seksuelle partnere, venner, eller lignende.

For andre så er det en dag hvor man føler seg litt ekstra alene. Trenger du en liten oppkvikker? Dagens tips handler om hvorfor Valentinsdagen er oppskrytt.

REALITETSVARSEL! Er du av det superromantiske slaget som synes Valentinsdagen er superspennende og flott, så er kanskje ikke denne teksten det du leter etter. Da er nok matbloggen til Marina mer i din gate. Ikke si at du ikke er advart.

Valentinsdagen handler ofte om tradisjonelle verdier, og er mononormativt og heteronormativt. Er man ikke heterofil eller interessert i å være i et monogamt forhold, så ser man ofte ikke seg selv representert denne dagen. For noen er det skuffende, men for andre så er det en glimrende anledning til å lage sine egne tradisjoner og feire kjærligheten akkurat slik man vil. Det må ikke gjøres akkurat denne dagen, men har du lyst til å lage en mot-reaksjon, så kjør på!

Valentinsdagen fører med seg en hel masse utdaterte kjønnsroller med forventninger til menn og kvinner. Feirer du ikke Valentinsdagen så slipper du å forholde deg til disse. Det er ingen grunn til å stresse med å pynte seg som kvinne, eller noen grunn til å løpe ut og kjøpe en overpriset blomsterbukett som mann. Har du lyst til å snu litt på disse kjønnsrollene og er i et heterofilt forhold, så kan kanskje dama i forholdet spandere blomster?

Dagen er gjennomkommersialisert, og man blir bombardert med rimelige gaver i alle mulige butikker i tiden før. Feirer man ikke Valentinsdagen, så slipper man å vasse igjennom alt mulig krimskrams for å finne noe som passer. Gaver kan man gi hele året, og det er sannsynligvis lettere å finne en personlig gave andre tider på året. Ikke for det, det er lov å legge en overraskelse på puta, i kjøleskapet, på bilsetet eller på kontorpulten til en som ikke forventer at du er i det romantiske hjørnet også.

Forbrukerkulturen har tatt litt overhånd. Noen kan trenge litt hjelp til å gi kjæresten(e) litt oppmerksomhet, men det gjøres ofte ikke best med en unødvendig gave som ble kjøpt fordi alt var rødt og hjerteformet. Finn heller noe unikt ved en annen anledning, eller glem alt maset om gaver akkurat denne dagen og bekreft hverandre på andre måter.

Eller for en gangs skyld være litt crazy og finn på noe helt spesielt – kanskje fordi du nettopp er blitt forelsket eller fordi dere har vært lenge sammen og det er på tide å finne på noe, det kan være alt fra en hyggelig middag, en skitur med noe godt i sekken eller litt romantisk massasje.

Ingenting er jo som å starte uken med en romantisk mandag, enten det er 14. februar eller ikke.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This