5
(3)

Ca. 15 – 18 prosent av Norges befolkning har nedsatt funksjonsevne. Noen har det hele livet, og andre opplever å få det i løpet av livet. Dagens tips er å normalisere det å ha sex med noen som er funksjonsvariert.

I vårt samfunn så blir det å være funksjonsvariert fort sett på som noe negativt, eller noe som ikke er forenelig med å være sexy. Men det er et veldig snevert syn på det. Klart at det kan ha noen utfordringer, men mange av disse er forårsaket av hvordan samfunnet ser på funksjonsvarierte mennesker, og ikke om mangel på livskvalitet eller kåtskap.

Det er fint å forberede seg litt mentalt på at alle forandrer seg med årene. Vi blir eldre, får kanskje funksjonsvariasjoner og kroppen endrer både utseende og mer. Dette er en naturlig og alminnelig ting som vi kunne hatt godt av å ha en mer positiv dialog om.

Hvis du er forberedt på at både din og eventuelle partneres funksjonsevne kan forandre seg, så legger man kanskje til rette for flere muligheter. Det kan bety at man oppsøker profesjonell hjelp tidligere, lærer seg ulike måter å ha sex på, både alene og med partner, har en åpen dialog om eventuelle endringer og tilpasninger, og mer.

Det å bevisstgjøre seg om at mange av oss har funksjonsvariasjoner og fortsatt har tilfredsstillende og nytelsesfull sex kan være en døråpner til å sjekke opp og se flere potensielle partnere også.

 Normalize the idea of making love to disabled people. Because at some point, you will be one or the other, or both of you will be, in some way. We may be getting older and creakier, but we can still throw down.

L.M. Kate Johnston

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This