0
(0)

En 36 år gammel mann er dømt til 14 måneders fengsel for å ha hatt seksuell omgang med to jenter mellom 14 og 16 år, og for å ha kjøpt seksuelle tjenester.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden den siste pågripelsen i vår. Han tilsto ifølge Stavanger Aftenblad å ha kjøpt sex av to mindreårige jenter, og at han burde gjort mer for å forsikre seg om at de var over den seksuelle lavalder.

Sør-Rogaland tingrett finner det skjerpende at den seksuelle omgangen bærer preg av å være veloverveid fra tiltaltes side. Den viser til at tiltalte kommuniserte med jentene på Snapchat før han kjørte for å møte dem.

I tillegg til fengselsstraffen dømmes 36-åringen til å betale 100.000 kroner til hver av de fornærmede.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This