0
(0)

En 26 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fire år og seks måneders fengsel for å ha voldtatt sin 15-årige kjæreste.

I retten sa domfelte at jenta ønsket at han skulle forgripe seg på henne. I dommen omtales forklaringen hans som oppkonstruert, skriver Stavanger Aftenblad.

Fornærmede har forklart at hun våknet av at domfelte forgrep seg på henne og dyttet ham bort. Da hun konfronterte ham med at det han hadde gjort var straffbart, skal han ha begynt å gråte og be om unnskyldning, ifølge fornærmedes forklaring.

I Jæren tingrett (nå Sør-Rogaland tingrett) i mars i år ble 26-åringen dømt til fem år og tre måneders fengsel. Også her ble han dømt for voldtekten, i tillegg til blant annet oppbevaring av overgrepsmateriale og kjøp og oppbevaring av hasj.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This