0
(0)

En 16 år gammel gutt fra Rogaland er dømt til fire år i fengsel for voldtekt og flere voldtektsforsøk via Snapchat. Tre av årene er gjort betinget.

Gutten erkjente straffskyld i Jæren tingrett, skriver Stavanger Aftenblad. Han var 15 år da han ble pågrepet i august.

Gutten er dømt for nettvoldtekt av ei da 13 år gammel jente. Ifølge dommen presset han jenta til å sende en video der hun utførte seksuelle handlinger.

I tillegg er sju andre jenter omfattet av dommen, hvorav enkelte hendelser skjedde etter at tiltalen var tatt ut.

Retten mener at straffen i utgangspunktet burde være rundt ni års fengsel. Tiltaltes unge alder og tilståelse gjør at straffen settes til fengsel i fire år. Tre av årene er gjort betinget med en prøvetid på fem år. Straffen er i samsvar med aktos påstand.

I tillegg til fengselsdommen er 16-åringen idømt kontaktforbud mot alle de åtte fornærmede i fem år. Dommen innebærer dessuten inndragning av tre mobiltelefoner, ti Snapchat-kontoer og tre Instagram-kontoer.

13-åringens bistandsadvokat, Cato Simonsen, sier at klienten er tilfreds med dommen.

– Saken har vært svært belastende for henne og har gått ut over både skolegangen og det sosiale liv, sier han til Stavanger Aftenblad.

16-åringens forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen, ønsker ikke å kommentere dommen.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This